Săndulești este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Copăceni și Săndulești.

În vestul carierei de calcar, pe drumul care duce spre satul Petreștii de Jos, se află Izvorul lui Alexandru Macedon, nume bazat pe o legendă populară locală.

În vecinătatea satului se găsește Izvorul Romanilor, de unde romanii au captat apa potabilă și au transportat-o prin apeducte la castrul Potaissa, pe o distanță de câțiva km.

În trecut, localnicii aduceau apă de băut de la Izvorul Buna , situat în partea de nord-vest a satului, apa de la fântâni nefiind de foarte bună calitate.

Satul Săndulești este străbătut de Valea Săndulești.

La sud de sat s-au găsit două lacuri cu apă dulce (Tăul Mare și Tăul Mic), propice pescuitului sportiv. În ultimele decenii Tăul Mic a dispărut, prin colmatare treptată.

ALTE BENEFICII SOCIALE

ACTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA CARDURILOR-LEGITIMAŢIE PENTRU LOCURILE GRATUITE DE PARCARE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP Eliberarea acestor carduri-legitimaţie se face în baza prevederilor Legii nr.448/2006 privind protecţia şi

Citește mai mult »

AJUTOR SOCIAL

Acordarea ajutorului social, familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români, străini sau apatrizi, care au domiciliul sau reşedinţa pe raza Comunei Sandulesti precum şi celor fără

Citește mai mult »